Süzdürme

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Süzdürme kolaylıkla hazırlayabileceğiniz değişik bir tattır. 

Malzeme (4-5 kişilik)
  • Yeterince salatalık
  • 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ekşi erik püresi
  • 1 çorba kaşığı acıka (çemenzar) veya biber salçası
  • 3-4 taze soğan
  • Tuz, nane yaprakları
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet haşlanmış yumurta

Süzdürme tarifi

Hazırlanışı:
Yıkanmış salatalıkları kabuklarını soymadan enine yarıp, içini oyalım. Ayrı bir yerde 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurdu, 1 çorba kaşığı erik püresini, 1 çorba kaşığı acıkayı, doğranmış taze soğanı, tuzu, doğranmış nane yapraklarını, yarım çay bardağı zeytinyağını ve küçük küp halinde doğranmış 3 adet yumurtayı bir kabın içinde iyice karıştıralım. Bu yoğurtlu karışımı içi oyulmuş salatalıkların içine pay edip dolduralım. Artan 1 yumurtayı rendeleyip, salatalıkların üzerine serpelim ve servis yapalım.


Aşçının notu:
Arzuya göre bu iç malzemeyi, ızgara ya da mangalda az pişmiş dolmalık biberlere de kullanabilirsiniz. Ayrıca ekşi erik püresi yerine nar ekşisi veya limonun suyunu kullanabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder