-- Sponsorlu Bağlantılar --
Süzdürme kolaylıkla hazırlayabileceğiniz değişik bir tattır. Malzeme (4-5 kişilik)
- Yeterince salatalık
- 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı ekşi erik püresi
- 1 çorba kaşığı acıka (çemenzar) veya biber salçası
- 3-4 taze soğan
- Tuz, nane yaprakları
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Yıkanmış salatalıkları kabuklarını soymadan enine yarıp, içini oyalım. Ayrı bir yerde 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurdu, 1 çorba kaşığı erik püresini, 1 çorba kaşığı acıkayı, doğranmış taze soğanı, tuzu, doğranmış nane yapraklarını, yarım çay bardağı zeytinyağını ve küçük küp halinde doğranmış 3 adet yumurtayı bir kabın içinde iyice karıştıralım. Bu yoğurtlu karışımı içi oyulmuş salatalıkların içine pay edip dolduralım. Artan 1 yumurtayı rendeleyip, salatalıkların üzerine serpelim ve servis yapalım.
Aşçının notu:
Arzuya göre bu iç malzemeyi, ızgara ya da mangalda az pişmiş dolmalık biberlere de kullanabilirsiniz. Ayrıca ekşi erik püresi yerine nar ekşisi veya limonun suyunu kullanabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder