Patlıcan gömmesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeleri:

  • 1 kg. patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon
  • Tuz

Patlıcan gömmesi tarifi

Hazırlanışı:

* Patlıcanlara çatalla 1-2 delik açtıktan sonra, ocakta yumuşayana kadar çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup doğrayın. Kararmaması için üzerine limon suyu sıkın.

* Soğan, biber ve domatesleri çok ince doğrayıp patlıcana ilave edin. Zeytinyağı ve tuz ekleyip, karıştırın.

Patlıcan gömmesi et yemeklerinin yanında yendiği gibi, salata veya meze olarak da servis yapılabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder