-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler :
- 500 gram barbunya
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane havuç
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 dal maydanoz
Büyük bir tencereye barbunyaları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika kadar kaynayana kadar pişirin. Barbunyanın karasuyunun çıkması için yapılan bu işlemden sonra barbunyaları süzün. Temiz bir tencerede ince ince doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar sendikten sonra halka halka doğradığınız havucu, kabuklarını soyduğunuz ve bir kaç parçaya ayırdığınız sarımsakları ve salçayı ilave ederek biraz daha kavurun. Malzemeleri güzelce karıştırıp barbunyaları ilave edin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yarım saaat kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve pilakiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edeceğiniz tabağa alarak üzerine maydanoz serpiştirerek ve limon sıkarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder