Yeşil Mercimekli Lahana Sarması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yeşil Mercimekli Lahana Sarması'nın tarifi

Öncelikli olarak küçük boy bir lahana kaynar suda haşlanarak yumuşatılır. 1 çay bardağı yeşil mercimek iyi bir şekilde yıkanarak sonrasında sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Geniş bir kabın içerisine bir demet maydanoz ince bir şekilde kıyılır. Sonrasında 1 büyük soğan ince ince doğranır. Bir tencerenin içerisine 100 gram kıyma koyularak kavrulmaya başlanır. Hemen ardından soğan, 1 su bardağı ince bulgur, maydanoz, mercimek, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir.


Kavrulmuş olan iç malzeme daha sonrasında ocaktan alınarak bir süreliğine dinlenmeye bırakılır. Bu arada lahana yaprakları arasındaki büyük yapraklar kesilerek iki parçaya ayrılır. Düz bir zemin üzerine koyulan yaprağın geniş kısmına malzeme koyulur ve daha sonrasında yaprak dikkatli bir şekilde sarılır. Lahananın kullanılmayan dış yaprakları tencerenin dibine yerleştirilir. Üzerine de sarmalar dizilir üzerlerine 1 kahve fincanı zeytin yağı ve su eklenir. Sonrasında üzeri tabakla örtülerek 45 dakika boyunca pişirilir. Yeşil mercimekli lahana sarması, 45 dakika sonra yenmeye hazır hale gelecektir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder