-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mezelerin en çok yapılan mercimek köftesini sadece meze olarak değil, bayanlar günlerinde misafirlerine de severek yapıyorlar.Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Arzuya göre pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Marul
1 bardak kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar pişirin. Fazla pişerse mercimek köfteniz kuru olur. 2 su bardağı ince bulguru geniş ve derin bir kaba alın ve üzerine kırmızı mercimekleri ekleyerek karıştırın ve üzerini kapatın. Yaklaşık 30-40 dk. şişmesini bekleyin. Bulgurunuz ve mercimekleriniz şişene kadar sizde 2 adet kuru soğanınızı yemeklik doğrayarak tavaya alın. Bir çay bardağı ile soğanı tavada kavurun. Domates salçası ve biber salçasını da tavaya ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve pul biberi de ekleyin karıştırın. Son olarak 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek biraz kaynatın. Hazırladığınız bu karışımı bulgurun üzerine ekleyin ve hepsini karıştırın. Yeşil soğan ve maydanozu güzelce yıkayıp ince ince doğrayın ve kenara ayırın. Derin kapta ki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dk. boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz karışıma maydanoz ve yeşil soğanınızı ekleyin ve biraz daha yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan bir miktar alıp elips şekline getirin ve yayvan bir tabağın altına marullarınızı dizin ve üzerine de elips şeklindeki mercimek köftelerinizi servis haline getirebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder