-- Sponsorlu Bağlantılar --
2 demet deniz börülcesinin öncelikle kökleri kesilip ayıklanır. Daha sonrasında 2 litre su kaynatılarak börülcelerin 10 dakika kadar haşlanması beklenir. Pişmiş olan börülceler kevgir ile tencerenin içerisinden alınarak renklerinin canlı kalması için soğuk suda şoklanır. Haşlayarak yumuşamış olan deniz börülcesi teker teker tutularak tersine doğru çekilmeye başlanır. Böylece börülceler saplarından kurtulacaktır. Elde kalacak olan bütün yeşil kısımlar tabağa koyulur. Deniz börülcesi tuzlu olduğu için içerisine ekstradan tuz eklenmesine gerek olmasa da isteyenler yine de tadına bakarak börülceye tuz ilavesi yapabilirler.Başka bir yerde 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 diş dövülmüş olan sarımsak ve yarım limonun suyu iyice karıştırılır. Geniş bir salata kabına alınmış olan börülceler hazırlanmış olan sos ile iyi bir şekilde harmanlanır. Bu salata yapıldığı an yenilse de en lezzetli sonuç için deniz börülcesinin bir gün öncesinden hazırlanarak buzdolabında dinlendirilmesi gerekmekte. Böylece zeytinyağı ve sarımsak iyi bir şekilde börülcenin içerisine girmektedir. Böyle yapılacağı zaman servis öncesinde tekrardan börülcenin karıştırılması gerekiyor.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder