-- Sponsorlu Bağlantılar --
- 150 gram semizotu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Göz kararı tuz ve su
Semizotumuzun kök kısımlarını yerken rahatsız etmemesi ve cacığımızın tadını bozmaması için ayıklayıp bol miktarda soğuk suyla iyice yıkıyoruz. Sarımsaklarımızın kabuklarını soyarak bir havanda iyice ezilene kadar dövüyoruz. Sarımsaklarımızı yoğurdumuzla karıştırarak bir miktar su ekliyoruz. Eklediğimiz suyun tam kıvamında olması için suyu yavaş yavaş eklerken bir çatal yardımıyla koyu ayran kıvamına gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Kök kısımlarını ayıklayıp soğuk suda iyice yıkadığımız semizotlarını bir doğrama tahtasının üzerine alarak sivri bir bıçakla ince ince yaklaşık olarak yarım cm'lik genişliklerde doğruyoruz. İyice doğradığımız semizotunu başta hazırladığımız koyu ayran kıvamındaki sarımsaklı yoğurdumuzun içine ekliyoruz. Bu karışıma zevkimize göre tuz katıyoruz. En son olarak servis yapacağımız zaman cacığımızı kaselere dolduruyoruz. Kaselere hafif güzel bir tat vermesi için hafif zeytinyağı serpebilirsiniz. Ayrıca sıcak yaz aylarında bu lezzetli semizotu cacığınıza nane serperek ferahlatıcı bir etki oluşturabilirsiniz. Yemeklerin yanında tüketmek istediğinizde ise içine buzluğunuzda sakladığınız küçük buzları cacığın içine atmanız çok güzel bir serinletici etki yaratacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder