-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bitter çikolatalı sarımsağın tarifi için gerekli olan malzemeler:- 1 baş sarımsak
- 2 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 100 gram %80 oranında kakao içeren bitter çikolata
- 1 miktar uzun kürdan
Suyu önce kaynatın. Sarımsağın acısını almak için suyun içinde bekletin. Tencerenin içine çok az su koyup üzerine cam kase yerleştirin. Bu şekilde cam kasenin içine yerleştireceğiniz çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz.
Diğer tarafta sütün içine şekeri ekleyin. Sarımsakları içine ekleyin. Sarımsaklar şeffaflaşana kadar kısık ateşte kaynatın.
Sarımsaklar piştikten sonra bir kasede dinlendirin. Sonra sarımsaklara kürdan saplayıp çikolataya batırın ve tabağa yerleştirin.
Şef Maksut Aşkar'ın tarifidir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder