-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yapılışı ve hazırlanışı ile çok fazla zamanınızı almayacak bu güzel salata yaz günlerinde serinlemenize içinizdeki ateşe su serpecek bir salata türüdür. Gerek içerdiği sebzeler gerek de ekleyeceğiniz soslar ile salatanız tadına doyulmaz bir hal alacaktır. Kırmızı lahana salatasını yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden bir tanesi seçeceğiniz sebzelerin taze olmasıdır. Gelin şimdi bu muhteşem salata için gerekli olan malzemeleri saymaya.Malzemeler:
1 kg. kırmızı lahana
10 adet ardıç tohumu
2-3 karanfil
60 ml. kırmızı sirke
1 çubuk tarçın
50 ml. portakal suyu
120 gr. şeker
450 gr. nektarin
30 ml. limon suyu
40 ml. ceviz yağı
20 ml. zeytinyağı
6 dal nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Lahanayı dış yapraklarından ayırıp dört parçaya bölün ve ortasında ki sert kısmı çıkartın. Kestiğiniz bu parçaları çok ince şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız lahanayı 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 5-10 dakika ovuşturun ve biraz bekletin. Böylelikle lahanayı güzelce temizlemiş olursunuz. Beklettikten sonra 5 dakika daha ovuşturun. Sonrasında süzgeçte süzülmeye bırakın sularını güzelce sıkın. Ardıç ve karanfili hafif bir şekil de ezin. Ezdiğiniz ardıç ve karanfille birlikte sirke, tarçın, portakal suyunu, şekeri, tuzu ve biber bir tencereye koyun ve bir taşım kaynatın. Lahanayı büyükçe bir kaseye alarak hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin ve soğumaya bırakın. Nektarini soyun ve çekirdeklerini çıkartın, ufak parçalara ayırın. Kestiğiniz nektarinleri bir kaseye alın ve üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Servisten 30 dakika önce sosa yağ ve tuzu ekleyin lahana ve nektarini servis kaselerine alın ve karıştırın üzerini nane yapraklarıyla süsleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder