-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pazı yaprağı ve patatesle hazırlanan hem lezzetli hem de sunumuyla beğeni toplayacak patatesli pazı sarması.Malzemeler :
2 bağ pazı
3 adet patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 buçuk çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Yapılışı :
Pazının saplarını kesip yapraklarını güzelce yıkayın. Yaprakları kaynatmadan ve yırtmamaya özen göstererek kaynar suda 2 dakika bekletip süzerek alın. Diğer bir tarafta ince ince kıyılmış soğanları zeytinyağını da ekleyerek hafifçe pembeleştirin. Salçayı da ekleyip biraz karıştırıp ateşten alın. Sırayla dövülmüş sarımsakları, tuzu, karabiberi, ince bulguru, maydanozu, tuzu ve diğer baharatları en son da haşlanıp rendelenmiş patatesleri ilave edin. Bir adet pazı yaprağını alın ve düz bir yere serin. İçine bir miktar patatesli içten koyup sarın. Sarmaları tencereye dizin ve sarmaların olduğu seviyeye gelecek kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte 20 dakika pişirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder