-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bir zamanların en çok moda olan galeta çeşidi anasonlu kıtırlardır. Pastaneden satın alıp zevkle tükettiğimiz bu ürünleri artık evlerimizde de rahatça bulundurabiliriz hemde kendimiz üreterek bu çok basit tarif evlerimizde ani misafir baskınlarımızda kurtarıcı olacak ikramda bulunmamızı sağlayacaktır.Anasonlu kıtırlarımız için malzemelerimiz
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı anason
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı anoson
Yapılışı:
Derin bir kasede anason, tuz ve unu iyice karıştırın. Zeytinyağımızı ve suyu ekleyerek yoğurarak hamur haline getirin. Hamurumuzu mutfak tezgahımızda merdane yardımıyla pişireceğimiz tepsinin boyutunda iyice açın. Tepsimize yağlı kağıt yerleştirdikten sonra hamuru yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Bıçak yada rulet yardımıyla hamuru istediğimiz boyutta karelere ayırıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürerek anasonları hamurun üzerine serpiştiriyoruz. 180 derecelik fırında kızaranadek pişiriyoruz. Yalnız dikkat edin hamur ince olduğundan kısa sürede pişecektir yakmayın. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapmak üzere servis tabaklarına alın. Sevgiyle tüm sevdiklerinizle paylaşın
Afiyet Olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder