-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sabah kahvaltılarının mükemmel bir lezzeti: Kaynana tavası…Bir Karadeniz yemeği olan Kaynana Tavası, oldukça kolay yapabileceğiniz maliyeti de uygun bir yiyecektir. Kaynana Tavası krepin farklı yorumlanmış bir şekli olarak da düşünülebilir. Karadeniz, yeşilin bol olduğu bir bölgemizdir ve yeşilliği her yerde kullanmayı adet edinmiştir bölge halkı. Sade krepi taze soğanla buluşturan Kaynana Tavası, kahvaltıların dışında 5 çaylarına da konuk olmaya aday.
Şimdi gelelim bu pratik yemeğin malzemelerine ve yapılışına…
Kaynana Tavası Tarifi
Malzemeler:
Bir demet yeşil soğan
Bir su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yeterince un
Yapılışı:
Yeşil soğanı çok küçük doğruyoruz. Bir su bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvıyağı, tuz ve unu iç içe katıyoruz. Tüm malzemeleri krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Krep tavasında krep yapar gibi pişiriyoruz. Afiyet olsun...
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:
Yorum Gönder