-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugün sizlere tarifini vereceğim meze, pratik ve kolay uygulanabilirliği ile yemeklerinize ara sıcak olurken pilav, karbonhidrat ihtiyacını karşılayacağından, sizi pilav yapma derdinden de kurtaracak. Üstelik meze kategorisinde olduğu için oldukça sağlıklı ve hafif. İşte çok yönlü meze tarifimiz:Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet havuç
3 adet taze soğan
Maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Limon ve nar ekşisi
Tuz ve nane
Yapılışı
Kaynamış suya yeteri kadar tuz atıldıktan sonra arpa şehriye dökülür, çok yumuşamayacak şekilde 5 dakika haşlanır ve ocaktan alınarak süzülür. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ettiğimiz arpa şehriyeler bir köşede beklerken ince ince doğradığımız havuç ve soğanlar zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatlarla karıştırılır. Tüm malzemeler şehriyelerle karıştırıldıktan sonra isteğe göre tasları ters çevirerek yuvarlak şekiller ile servis edebilirsiniz.
Arpa şehriyeyi sade olarak sevmeyenler salatasını yoğurt ile yapmak istiyorsa 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı mayonez kullanabilirler. Yoğurt ile yapacağınız salataya ekşi atmamaya özen gösterin, diğerinden farklı olarak salatalık turşusu ekleyebilir, zeytinyağını yoğurdunu ekleyip karıştırdıktan sonra süs olarak serpiştirebilirsiniz.
Üzerini pul biber ve nane ile süsleyebilirsiniz. Meze tariflerinde yoğurda en çok yakışacak ve onu sos haline getirecek baharat nanedir, tabi orta ölçekli atılması koşuluyla.
Yoğurtlu meze tarifini etli yemek menülerinde daha ağırlıkla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder