Soğan salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Soğan salatası Türk mutfağında çok sevilen ve çok tercih edilen üstelik de çok pratik bir tarif. Özellikle Adana bölgesinde çok popüler olan ve kebap ile birlikte meze olarak servis edilen bu salata et yemekleri ile de çok yakışır.

Soğan Salatası İçin Malzemeler:
  • 3 adet büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ya da pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı ya da sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Soğan salatası


Soğan Salatası Tarifi:

3 adet büyük boy soğanı soyun ve ardından yuvarlak halkalar şeklinde, orta kalınlıkta doğrayın. Elde ettiğiniz halkaları birbirinden ayırın ve soğanları söğüş halinde doğrayın. Söğüş şeklinde doğradığınız soğanları bir miktar tuz ile iyice ovun. Ardından 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 yemek kaşığı sumağı da ekleyin ve biraz daha ovun. Bu soğanların tuz,sumak ve nar ekşisi ile iyice harmanlanması ve aromaların birbirleriyle iyice karışması için önemli bir aşamadır. Soğanlar tel tel olunca ince ince doğradığınız yarım demet maydanozu ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyin. Servis ederken 2 yemek kaşığı zeytin yağı ya da sıvı yağı  ve 1 yemek kaşığı limon suyunu da ilave edin. (Nar ekşisinin tadı size uygun geliyorsa limon suyu kullanmayabilirsiniz.) Soğan Salatası hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder