Salata sosu nasıl yapılır?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salata sosu sofralarınızı tatlandıran ve renklendiren salatalarınızın daha lezzetli ve kıvamlı olması için çok önemli bir etkendir. Hazırlayacağınız salatalardaki sebze ve yeşilliklerin tadına ve aromasına uygun malzemeler ile çeşitli ekşi, acı, tatlı soslar hazırlayabilirsiniz. Ev yapımı sosunuz ile hazır soslara oranla daha sağlıklı bir salata hazırlamış olmanın yanında sevdiğiniz malzemeleri kullanarak damak tadınıza daha uygun soslar hazırlayabilirsiniz.
Salata sosu nasıl yapılır?

Salatanıza temel sos olarak zeytinyağı ve limon suyu karışımını dökebilirsiniz. Bu en basit ve bilinen ve herkesin damak tadına uygun bir sos olacaktır. Fakat daha farklı lezzetler denemek isteyen kişiler mayonez, yoğurt, nar ekşisi, sirke, peynir çeşitleri, hardal, krema ve sarımsak gibi pek çok malzemeyi doğru sebzeler ve yeşillikler ile bir araya getirip harika tatlar yaratabilirsiniz. Örneğin marul ve kıvırcık salata ile mayonez enfes bir lezzet oluşturacaktır. Domates, salatalık ve soğandan oluşan pratik salatalarda ise nar ekşisi hafif nahoş tadıyla salatanızın tam kıvamında bir lezzet yakalamasını sağlar. Karnabahar, semizotu gibi yeşilliklere ise sarımsak ve yoğurt ile yaptığınız karışımı dökerek sağlıklı salatalar hazırlayabilirsiniz. Yoğurt keza havuç ve patlıcan salatalarına da aynı şekilde tat katacaktır. Farklı bir lezzet arıyorsanız bir tatlı kaşığı hardal, zeytinyağı ve limon suyunu iyice karıştırıp klasik yeşil salatanızın üzerine de dökebilirsiniz. Önemli olan öncelikle damak zevkinize uygun malzemeleri seçmek daha sonra da yakışan tatları bir araya getirerek enfes salatalar oluşturmak.

Salatanız için tüm malzemelerinizi arzu ettiğiniz boyutlarda doğrayıp bir araya getirdikten sonra son olarak salata sosunuzu ilave edin ve tüm malzemelerin sos ile birleşmesi için iyice harmanlayın. İyi bir salatanın sırrının iyi bir salata sosundan geçtiğini unutmayın ve zevkinize uygun malzemeler ile farklı soslar yaratın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder