-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ispanak, bir kış sebzesidir. Çok faydalı olan bu besinin, yüksek miktarda demir içermesi, sindirim sistemi ve diğer organları temizlemesi, idrar söktürücü olması sebebiyle, sırf faydaları için bile tüketilebilmektedir. Özellikle kış yemeklerinde oldukça tercih edilen bir sebzedir. Faydası bol olmasından ve yemeklere lezzet katmasından ötürü tercih edilen ıspanağın püresi de meşhurdur. Gelin ıspanak püresinin yapılışını bir de bizden dinleyin:Malzemeler:
- yarım kilo ıspanak
- 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- karabiber ve tuz
Yapılışı:
Ispanakları tek tek seçin ve bol ılık su ile birlikte güzelce yıkayın. Bir tencereye 1 çay bardağı suyu ve yıkadığınız ıspanakları ilave ederek güzelce haşlayın. Ispanakları haşlarken ocağı kısık ateşte tutmaya özen gösterin. Haşlanan ıspanakların suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün. Tezgahın üzerine koyarak ince ince doğrayın. Genişçe bir tencere içerisine 1 çorba kaşığı unu ve 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağını koyarak kavurun. Biraz kavurduktan sonra doğradığınız ıspanakları tencereye ilave edin. Hepsini birlikte karıştırarak kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra üzerlerine süt koyun ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Pişen yemeği tencereden çıkarın ve düz bir tabağa güzelce yayın. Ispanak püresi servise hazır. Afiyet olsun. Ispanak püresi bir mezedir ve yemeklerin yanına çok yakışacaktır. Servis tabağının yanına süs olarak birkaç tane ıspanak yaprağı koyabilirsiniz. Ispanak püresi sofraya renk getiren, damağa olduğu kadar göze de hitap eden bir tariftir. Bu tarifi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder