-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fasulye Diblesi Giresun bölgesine ait ve çok sevilen bir tarif. Karadeniz yemekleri arasında bayağı popüler olan Fasulye Diblesi zengin sofralarınızda baş tacı olacak.Fasulye Diblesi İçin Malzemeler:
Yarım kilogram taze fasulye
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
Yarım su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
1 çay bardağı ay çiçek yağı
Yarım bardak sıcak su
Tuz
Fasulye Diblesi Tarifi:
Fasulyeleri kılçıklarından ayırıp iyice yıkayın ve ince ince doğrayıp pişirme tencerenize alın. Üzerine 1 adet büyük boy soğanı da ince ince, yemeklik doğradığınız şekilde doğrayıp ilave edin. Daha önce suda beklettiğiniz yarım su bardağı pirinci de üzerine ekleyin. Domatesleri de ufak ufak doğrayın. Doğradığınız domatesleri yarım bardak sıcak su, 1 çay bardağı ay çiçek yağı ve bir miktar tuz ile beraber taze fasulye ve soğanların üzerine ilave edin. Fasulyeler diri diri kalacak şekilde yaklaşık yirmi, yirmi beş dakika kadar pişirin. Yemeğiniz pişerken arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Son olarak pişmeye yakın 1 kaşık tereyağını üzerine ekleyin. Yemek piştikten sonra suyunu çekene kadar ağzı kapalı olarak yaklaşık yarım saat dinlendirin. Fasulye Diblesi demlenirken kağıt havlu ya da mutfak bezi yerine bir dilim ekmek ile de demlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için kağıt havlu ya da mutfak bezi yerine üzerine bir dilim ekmek koyun ve tencere kapağınızı kapatın ve demlenmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis edin. Fasulye Diblesi hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder