-- Sponsorlu Bağlantılar --
Eğer biraz özeni ve zahmetli fakat bir o kadar da lezzetli bir salata sosu arıyorsanız Barbekü sos sizin için en uygun tarif olacaktır. Üstelik bu sosu patates, et, makarna ve tavuk ile beraber de servis edebilir ve yiyeceklerinize çok hoş, aromalı bir tat kazandırabilirsiniz.Barbekü Sos İçin Malzemeler:
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
- 2 tatlı kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1.5 su bardağı su
- 2 su bardağı et suyu
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Barbekü Sos Tarifi:
Tencerenizde zeytin yağı (sıvı yağ da olabilir) kızdırın. Acı biberi ve soğanı ince ince kıyın ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte kızmış zeytin yağı ile yaklaşık 3, 4 dakika kavurun. Kavrulan malzemeleri ocaktan alın. Diğer tarafta 2 tatlı kaşığı domates püresi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 2 su bardağı et suyu ve 1 tatlı kaşığı hardalı karıştırın. Bu karışımı kavrulan soğanlar ile birleştirin. Üzerine 1.5 su bardağı suyu ilave edin ve biraz daha karıştırın. Bu karışımı tencereye alın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Elde ettiğiniz sosu mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Hazırladığınız barbekü sosu servis kabına ya da kavanoza alın. Sosu sıcak sıcak kullanabilir ya da kavanoza alıp soğumasını bekleyerek dilediğiniz vakit yiyeceklerinizle ya da salatanızla birlikte sunabilirsiniz.Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sos sadece salata için değil et, makarna, tavuk ya da patates ile de çok hoş bir uyum sağlar. Servis konusunda son karar sizin. Barbekü sos sofralarınızı tatlandırmak için hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder