-- Sponsorlu Bağlantılar --
Birçok tarifin içeriğinde birlikte yer almakta olan patates ile havucun uyumu, lezzetli bir tarifin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu tarifimizde de bu iki besleyici sebzenin birlikteliklerine yer verilmektedir. Tarifimiz 4 kişiliktir. Malzemeleri istediğiniz oranda azaltarak ya da arttırarak, kişi sayısını ayarlamanız mümkündür.Patates Tabağında Havuç Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 4 adet havuç
- 4-5 dal taze soğan
- 3-4 dal taze nane
- 3-4 dal dereotu
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Pul Biber
- Sumak
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Öncelikle 4 adet havucu rendeleyerek kısık ateşte zeytinyağı ile kavurmalı ve pişmesine yakın tuz ilave etmelisiniz.
- Patateslerinizi haşlamalısınız.
- Haşlanan patatesleri, rendenin geniş kısmı ile rendelemelisiniz.
- Taze soğan, nane ve dereotunu ince ince kıyın
- Yeşilliklerinizi haşlanmış patateslerin üzerine ilave edin. Ardından baharatlarınızı da ekleyerek, homojen bir hale gelecek şekilde yoğurmalısınız. Hazır olan karışımınızdan kâseler yapmanız gerekmektedir. Kolay bir şekilde yapabilmek için; limon büyüklüğünde patates karışımını elinize alın ve yuvarlayın. İşaret parmağınız ile içini oyarak kâse haline getirebilirsiniz.
- Bir kap içerisinde yoğurt, mayonez ve ezilmiş halde olan sarımsaklarınızı karıştırmalısınız.
- Patatesten yapmış olduğunuz kâselerin içerisine havuç karışımınızı ekleyin ve üzerine de yoğurtlu karışımı ekleyin. Servis yapmadan önce yoğurdun üzerini pul biber ya da sumak ile süsleyerek sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder