-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salataların sıklıkla tercih edilmekte olduğu yaz günlerinde, lezzetli, doyurucu ve aynı zamanda serinletici bir salata tarifi arıyor iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Etimekli Patlıcan Salatası Tarifi
MALZEMELER:
- 1 paket etimek
- 4 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 5-6 sap dereotu
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
- Karabiber
- Nane
- Kırmızıbiber
- Tuz
YAPILIŞI:
- Sarımsaklardan bir tanesini ince ince kıyarak orta boy bir tencereye alın ve kısık ateşte zeytinyağı ile kavurun.
- Domatesleri rendeleyin ve sarımsakların üzerine ilave ederek bir süre kavrulmalarını bekleyin. Domateslerin sulu değil ise, yarım çay bardağı kaynar suyu da domateslerinizin üzerine ilave edebilirsiniz.
- 1 saat önceden küçük küçük doğranmış ve tuzlu suda bekletilerek, acılığı giderilmiş olan patlıcanlarınızı tencereye ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Patlıcanlarınız iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Geniş bir tepsiye, etimekleri dizin. Tepsinin kenarların boşluklar kalmasına özen gösterin.
- 1,5 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı tuz ilave ederek kaynatın. Eğer kullandığınız etimekler tuzlu etmek ise; tuz ilave etmenize gerek yoktur. Kaynamış olan suyu, yemek kaşığı yardımı ile etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dağıtın. 3-4 dakika kadar etimeklerin suyu çekmesini bekleyin.
- Etimeklerin üzerine, hazırlamış olduğunuz patlıcanlı karışımı dökün ve dağıtın.
- Başka bir kapta, yoğurt, mayonez ve ezilmiş olan sarımsakları karıştırarak, patlıcanların üzerine ilave edin. Yoğurt karışımının, etimek ve patlıcanların üstünü tamamen örtmesi gerekmektedir. Ayrıca etimeklerin yanlarını da yoğurt ile kaplarsanız, daha şık bir görünüm elde etmiş olursunuz.
- Son olarak ise; kırmızıbiber ve nane ile üzerini süsleyin ve dereotlarını da yanlarına koyarak yapışmasını sağlayın. Salatanızı en az 1 saat dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder