-- Sponsorlu Bağlantılar --
Acı soslar Türk mutfağında çok fazla sevilen ve tercih edilen bir yiyecektir. Acı soslar her yörede farklı şekillerde yapılabilmekte fakat genel olarak lezzeti birbirine yakın olmaktadır. Siz de acıyı sevenlerdenseniz, yaz mevsiminde sosunuzu hazırlayarak, kış boyunca tüketebilirsiniz.Domatesli Acı Biber Sos
Malzemeler;
- 350 gram kıl acı biber
- 1 kilo domates
- 3 – 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı;
- 1 kg domatesi rendeleyerek ya da doğrayıcıdan geçirerek ezilmesini sağlayın. Mutfak robotunuz var ise bunu yapmak daha kolay olacaktır.
- Biberleri iyice temizlenen kadar yıkayın ve iri iri doğrayın.
- Sarımsakları da sarımsak ezeceğinden geçirerek ezin.
- Daha sonra bir tencerenin içerisine domatesleri koyun ve üzerine sarımsakları ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın.
- Tencerenin içerisine doğradığınız biberleri koyun ve 15 dakika dada pişirin. Sirkeyi de ekleyin ve ocağı kapatın.
- Küçük kavanozlara doldurarak sıcağı ile kapakların kapanmasını sağlayın. Böylelikle sosunuz daha uzun süre bozulmadan kalabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder