-- Sponsorlu Bağlantılar --
Domatesli fasulye kavurması, özellikle Karadeniz yöresine ait olan bir mezedir. Pek çok tarif gibi, bu lezzet de kültürel etkileşimler sonucunda, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış ve özellikle deniz ürünleri ile sık sık tüketilmeye başlanmıştır.Domatesli Fasulye Kavurması Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo kadar taze fasulye
- 5-6 adet olgun kırmızı domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 avuç kadar doğranmış taze fesleğen
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı pul biber
- 1 tutam kek
- 1 bardak kadar kaynar su
Yapılışı:
- Öncelikle taze fasulyeleri güzelce yıkayın ve kılçıkları varsa temizledikten sonra iki parmak uzunluğunda doğrayın.
- Sarımsakları ince ince kıyın ve bir tencereye alın. Üzerine sızma zeytinyağını ilave ederek bir süre kavurun.
- Temizlediğiniz taze fasulyeleri de tencereye alarak, biraz da bu şekilde kavrulmalarını bekleyin.
- Domatesleri rendeleyin ve fasulyelerin üzerine ekleyin.
- Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra, 1 bardak kaynar suyu ekleyin ve fasulyeler suyun büyük bir miktarını çektikten sonra, fesleğenleri ekleyerek, kısık ateşte pişirin ve ılındıktan sonra servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder