-- Sponsorlu Bağlantılar --
Cin biber turşusu, kış aylarında en çok tüketilen turşulardan bir tanesidir. Soğuk kış günlerinde, acısı ile kişileri ısıtmaktadır. Domates ile birlikte kurulan turşusu ise; ayrı bir lezzete tariftir.Domatesli Cin Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo kadar acı cin biber
- 2 kilo turşuluk olgun domates
- 1 büyük bardak sirke
- 15-20 diş kadar sarımsak
- 10-12 tutam maydanoz
- 6-7 yemek kaşığı dolusu kaya ya da himalaya tuzu
Yapılışı:
- Öncelikle domatesleri mutfak robotundan geçirin ve homojen bir domates püresi haline getirin.
- Domates püresini, bir tencereye alın ve içerisine ince ince kıymış olduğunuz sarımsakları ve tuzu ekleyerek kısık ateşte domates rendesini kaynatın.
- Kaynattığınız domateslerin içerisine, biberleri ekleyin.
- Maydanozu ince ince kıyın ve domateslerle biberlerin içerisine ekleyin.
- Son olarak sirkeyi de ekledikten sonra turşunuzu kavanozlara alın ve ters olarak çevirerek soğumaya bırakın.
- Soğuyan turşularınızı yaklaşık olarak 1 ay kadar bekletin ve ardından kullanmaya başlayın. Açılan kavanozları, buzdolabında saklamayı ihmal etmeyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder