Patatesli Kabak Mücveri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mücver, pek çok kişinin beğenerek tüketmekte olduğu bir mezedir. Klasik kabak mücverine alternatif olarak, patatesli, havuçlu ya da farklı sebzeler ile yapılmakta olan mücverler de bulunmaktadır. Bu tarifimizde, patatesli kabak mücverini sizlerle paylaşacağız. Şimdiye kadar denemediğiniz bir lezzet ise; mutlaka bir şans vermelisiniz.

Patatesli Kabak Mücveri Tarifi

Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet oda sıcaklığında orta orta boy yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızıbiber
- Damak tadınıza göre maydanoz ya da dereotu

Patatesli Kabak Mücveri

Yapılışı:
- Öncelikle kabakları rendeleyin ve rendelediğiniz kabakları, çok ince bir süzgece alarak suyunu bırakmasını bekleyin. Eliniz ile de kabakları sıkarak, suyunu bırakmasında yardımcı olabilirsiniz. Kabağın suyu tarifin içerisine girdiğinde, kıvamı yakalamanız zor olacaktır.
- Patatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve kabaklar ile karıştırın.
- Soğanları rendeleyin, ince ince kıyın ya da mutsak robotundan geçirin. Ne kadar ince olursa, o kadar iyi olacaktır.
- Dereotu ya da maydanozu doğradıktan sonra tüm malzemeleri karıştırma kabına alarak karıştırın.
- Malzemelerin üzerine yumurtaları kırın. Unu ekleyin ve baharatları serpin.
- Karışımı yaklaşık olarak 2-3 dakika kadar karıştırın ve seramik bir tavayı ısıttıktan sonra 1 yemek kaşığı karışımı tavaya serin. Önlü arkalı pişirin ve sunum yapacağınız tabaklara alın.
- Patatesli kabak mücverinin sunumunu yaparken, yanında sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder