Kabak ile Havuç Tarator

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kabak ile Havuç Tarator kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir.

Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Kabukları iyi bir şekilde temizlenmiş olan 2 tane kabak ve 2 tane büyük havuç rendenin büyük kısmı ile rendelenir. Geniş bir tavanın içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve daha sonrasında rendelenmiş olan kabak ve havuçlar bu tavanın içerisine eklenerek kavrulmaya başlanır. İyice kavrulan ve rengi değişen malzemeler bir kenara koyularak soğumaya bırakır. Kabak ve havucun tamamen soğutulmaması demek, sonrasında eklenecek olan yoğurdun kesilmesine neden olacağından bu noktaya dikkat etmek gerekmektedir.

Onlar soğurken başka bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı mayonez ile 2 yemek kaşığı yoğurt koyularak iyice karıştırılır. Sonrasında yoğurtlu karışımın içerisine 1 diş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir. İyice soğumuş olan kabak ve havucun içerisine eklenen karışım tekrardan karıştırılır. Yoğurt ve mayonezle bütünleşen kabak ile havuç tarator daha sonrasında servis tabağına alınır. Ardından da ister düz bir şekilde hazırlanmış isterse de çeşitli şekilde düzenlenmiş olan taratorun üzerine de isteğe bağlı olarak nane ve pul biberi serpilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder