-- Sponsorlu Bağlantılar --
Çerkez Tavuğu Tarifi 6 kişiliktir.
1 tavuk
½ tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ceviz içi
3 su bardağı su
5 ince dilim ekmek (bayat)
8 diş sarmısak
|
çerkez tavuğu |
Tavuğu yıkayın, 3 su bardağı su ve tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lifleri boyunca ditin. Servis tabağına düzgünce yayın. Sarmısağı soyun, yıkayın, ekmek içi ve cevizle birlikte blenderden geçirin, 3 su bardağı tavuk suyunu ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
Tavuk etinin üzerini bu karışımla kapatın. Yağı ısıtın, kırmızı biberi koyun. Bir iki kez karıştırın, ocaktan alıp cevizli tavuğun üzerine gezdirin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder