-- Sponsorlu Bağlantılar --
Dil Balığı Salatası tarifi 6 kişiliktir.
1 kg dil balığı
1 su bardağı un
1 su bardağı Riviera Zeytinyağı (kızartma için)
1 çay bardağı sirke
5-6 tane karabiber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve fincanı Sızma Zeytinyağı (sos için)
1 demet dereotu
½ kahve fincanı limon suyu
dil balığı salatası |
Suyu süzülmüş dil balıklarını tek tek unlayıp fazla unlarını silkeleyin.
Bir tavada zeytinyağını orta ateşte yakmadan ısıtın. Una bulanmış dil balıklarını kızgın yağda alt üst edip kızartın. Kızaranların yağını süzün ve bir kaba alıp soğutun.
Kızarttığınız balıkları çukur kaba aktarın. Tane karabiberleri, sirkeyi, sarımsak dişlerini ve kekiği de ekleyip karıştırın. Kabın üzerini kapakla örterek buzdolabında en az 24 saat bekletin.
Dinlenmiş balık etlerini bir servis kabına aktarın. Üzerine sızma zeytinyağını, tuzu, limon suyunu, kıyılmış dereotunu gezdirip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder