Fasulye Piyazi Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --

Fasulye Piyazı tarifi 4 kişiliktir.

1 bardak kuru fasulye
1 soğan
tuz
1 demet maydanoz
1 yeşil biber
1 domates, küçük boy
karabiber
1 yumurta
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı taze limon suyu
6 zeytin

fasulye piyazi
Fasulyeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Daha sonra yumuşayıp, suyunu çekene kadar 35-40 dakika pişirin. Fasulyenin suyunu süzüp bir kenarda bekletin.

Soğanı soyup, yıkayın. Yarım daire şeklinde ince ince doğradıktan sonra tuzla ovarak yumuşatın. Maydanoz ve biberi ince ince kıyın. Domatesi küp küp doğrayın.

Bütün bu işlemlerin sonunda fasulyeyi ve karabiberi sebzelere ekleyip karıştırdıktan sonra karışımı servis tabağına alın. Diğer yanda yumurtayı haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Yağa, limon suyu ve tuz ilave edip iyice çırparak salatanın üzerinde gezdirin. Yumurta ve zeytin ile süsleyerek servis yapın.


-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder