-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan-Biber Tava tarifi 5 kişiliktir.- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ yemek kaşığı toz şeker
- 1 ½ diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 domates
- 5 biber, çarliston
- 5 sivri biber
- 500 g patlıcan, büyük
- tuz
patlıcan biber tava |
Tavada zeytinyağını ısıtın. Domatesleri ekleyin ve koyu bir sos yapana kadar orta ateşte karıştırıp pişirin. Sarmısakların kabuklarını ayıklayın sonra ezin ve karabiber, tuz ve toz şeker ile birlikte sosa ilave edin. Sos iyice koyulaştığı zaman sirkeyi ekleyin ve ateşten alın.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp yıkayın ve iyice kurulayın. Biberlerin saplarını kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
Ayçiçek yağını bir tavaya koyun ve kızdırın. Patlıcanların her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Tavadan çıkarttığınız patlıcanları bir mutfak kağıdının üstüne alarak fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Biberleri de aynı şekilde kızartın. Kızarmış patlıcan ve biberleri bir servis tabağına yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin. Arzuya göre yanında yoğurtla servis edilebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder