-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mozzarellalı - Pestolu Domates Salatası tarifi 6 kişiliktir.Büyük yapraklı İtalyan fesleğeni bulamazsanız, saksıda yetiştirdiğimiz küçük yapraklı fesleğenleri de kullanabilirsiniz. Pesto İtalyan Mutfağında çok kullanılan ot püresidir.
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı eski kaşar rendesi
- 1 diş sarmısak, dövülmüş
- 1/2 çorba kaşığı balzamlı sirke
- 1/4 bardak zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı fesleğen yaprağı
- 2 çorba kaşığı maydanoz yaprağı
- 2 çorba kaşığı taze nane yaprağı
- 3 büyük domates
- 300 g mozzarella peyniri
- taze çekilmiş karabiber
- tuz
Domates ve mozzarellayı dilimleyin. Fesleğen, nane, maydanoz, fıstık, kaşar,sarmısak, zeytinyağı ve sirkeyi mutfak robotunda ince bir püre olana kadar çekin. Tuz biber ekin.
Sırayla bir domates, bir mozzarella dilimini tabağa dizin. Pestoyu dilimlerin üzerine gezdirin. Taze çekilmiş karabiber ve fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder