-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fasulye ezmesi malzemesi: - 1 su bardağı kuru fasulye,
- 3 yemek kaşığı tahin,
- 2 diş ezilmiş sarmısak,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
- tuz
Fasulye ezmesinin hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın. Haşlama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini 3 parmak geçecek seviyede su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasulyelerin kabukları ayrılmaya başlayınca süzün ve soğutun. Daha sonra havan ya da mutfak robotuyla iri taneli un haline getirin. Haşlanıp soyulmuş ve ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, ezilmiş sarmısak ve limon suyuyla karıştırın, tuzunu kontrol edip yayvan bir tabağa alın.
Servise sunarken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder