-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ispanak Tarator yapımı için gerekli olan malzemeler:- yarım kilo ıspanak
- zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet biber
- 1 kase süzme yoğurt
- marul (isteğe bağlı)
Ispanak tarator tarifi
Yarım kilo ıspanak içerisinde yer alan kumlarından dikkatli bir şekilde arındırılarak temizlenir. Temizlenmiş olan ıspanaklar daha sonrasında doğranır. Bir tava içerisine zeytinyağı koyulur ve ardından 2 diş doğranmış sarımsak yağa eklenerek sotelenir. Ispanaklar eklenerek pişirilmeye başlanır. Yumuşamış olan ıspanaklar daha sonrasında ocaktan alınarak bir tarafta soğutulur. Ayrı bir yerde 2 havuç haşlanmaya başlanır. Haşlandıktan sonra havuçlardan bir tanesi küçük küçük olacak şekilde doğranır. Başka bir tarafta da 2 biber közlenir ya da hazır olarak satılan közlenmiş biberlerden iki tanesi alınarak doğranır.
Karıştırma kabının içerisine köz biber, havuç, ıspanak koyulur. Üzerine 1 kase süzme yoğurt, göz kararı zeytinyağı ve tuz eklenerek iyice karıştırılmaya başlanır. Ispanak, biber ve havuç birbirine iyi bir şekilde harmanlandıktan sonra tarator bir servis tabağına alınır. Üzeri güzel bir şekilde düzleştirilen taratorun kenarlarına isteğe bağlı olarak ince kıyılmış marullar dizilir. Haşlanmış olan diğer havuç da ister halka halka isterse de ince bir şekilde kesilerek taratorun üzerine eklenir ve ıspanak tarator servise hazırlanır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder