-- Sponsorlu Bağlantılar --
Misafiriniz olduğunuzda masanızda eksik olmayacak yemeklerden bir tanesi de mezelerdir. Mezeler sayesin de sofranız daha zengin gözükmektedir. Erzincan'a özel tarif olan zeytinyağlı elma dolması lezzetiyle ve servis sunumuyla insanların ilgisini çekmeyi başarmıştır.Malzemeler:
4 ekşi elma
3 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
2.5 kahve fincanı sıcak su
4-5 dal maydanoz
4-5 dal nane
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı limon sayısı
Yapılışı:
3 adet soğanı rendeleyiniz. Bir tencereye zeytinyağı koyup ısıtın, ısıttığınız yağın üzerine soğanları ve dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurun. Pirinci güzelce yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğanlarınıza pirinci ekleyin. Kuş üzümü ve 1,5 kahve fincanı suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 dakika daha pişirin. Nane ve maydanozu güzelce yıkayıp ince ince doğrayarak iç pilavın içerisine ekleyin. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Elmaları alıp güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz elmaların çekirdek kısımları çıkartıp biraz oyun. Soğumaya bıraktığınız iç pilavı oyduğunuz elmaların içine doldurun. Doldurduğunuz elmaları yağlanmış tepsiye dizin ve 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirip soğuk olarak servis edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder