-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yemek aralarınızı süsleyen farklı bir lezzet cevizli tarator.Malzemeler:
2 su bardağı dolusu ekmek içi (küçük küçük kıyabilir ya da robotta çekebilirsiniz)
250 gr ceviz içi
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı :
Ceviz içini mutfak robotunda iyice çekerek macun haline getirerek kıvam kazandırın. Üzerine yine ince kıyılmış bayat ekmek içini de katıp iyice karıştırın. İki salçayı ve pul biberi de ilave edin arkadan karabiber ve kimyonu da ekleyin. Karışımı karıştırmaya devam ederken dövülmüş sarımsakları da katın. En son zeytinyağını da ekleyin ve tüm malzemeleri ezici bir aletle karıştırarak koyu bir püre haline getirin. Hazır olan mezeyi 1 saat buzdolabında bekletip servise hazır hale getirebilirsiniz. Servis esnasında ise ister bir servis tabağında isterseniz de ekmek dilimleri üzerinde servis ederek servisinize görsellik katabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder