-- Sponsorlu Bağlantılar --
Karidesli Pazı Dolma tarifi için gerekli olan malzemeler- 4 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 600 gram ayıklanmış çiğ karides
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet kıyılmış dere otu
- 1 demet pazı
- tuz
- toz şeker
- yağ
4 tane orta boy soğan çok ince olacak şekilde kıyılır. Daha sonrasında 1 çay bardağı sıvıyağ tavaya koyularak soğan kavrulmaya başlanır. Diğer bir tarafta da 1 su bardağı pirinç ılık suya koyulur ve içerisine tuz katılarak dinlenmeye bırakılır. Kavrulmuş olan soğanların içerisine 2 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 çorba kaşığı çam fıstığı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ardından dinlendirilen pirinç yıkanarak soğana katılıp kavrulur. 600 gram ayıklanmış çiğ karides, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 demet kıyılmış dere otu da tencereye eklenerek pişirilir.
1 demet körpe pazı yaprağı ayıklanarak 5 dakika sıcak su ile haşlanarak yumuşatılır. Yumuşamış olan pazı yapraklarının geniş kısımlarına teker teker bu içten koyulur ve ardından yanları kıvrılarak rulo şeklinde sarılır. Tepsiye dizilen karidesli pazı dolmaların üzerine bir tabak yerleştirilir. 1 bardak sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker ve yarım çay bardağı yağ üzerine dökülür ve 15 dakika pişirilir. Pişen dolmalar, soğuk bir şekilde de servis yapılır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder