-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler;- Yarım kilo havuç
- Yarım kilo yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- Göz kararı tuz
İlk olarak havuçlarımızı soğuk suyla yıkıyoruz, ardından soyacak yardımıyla kabuklarından arındırıp normal kalınlıkta rendeliyoruz. Bir tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyip kısık ateşte kızdırdıktan sonra havuçlarımızı tavaya ekleyelim üzerine de göz kararı tuz serpip beraber kısık ateşte kısa bir süre kavuralım. Kavurma işlemi devam ederken sarımsaklarımızın kabuklarını soyup bir miktar tuzla beraber ezelim. Daha sonra bir kapta yoğurdumuzla sarımsağımızı iyice karıştıralım. Havuçlar bir miktar kavrulunca ocağı kapatıp hafif sıcak haldeki bu havucumuzu sarımsaklı yoğurdumuzla beraber yumuşak bir şekilde havuçları fazla zedelemeden karıştıralım. Karıştırma işlemi bittikten sonra tuz miktarını ve yoğurt kıvamını kontrol ederek servis tabağına alabiliriz. Servis tabağına aldığımız havuç mezesinin üstüne 1/3 çay bardağı miktarında ayırdığımız zeytinyağımızı serpebiliriz. İsteğimize göre nane, maydanoz, dereotu ve pulbiber kullanarak servis tabağımıza estetik bir görüntü kavuşturabiliriz. İsteyen kişiler servis tabağının üstüne bir miktar dövülmüş cevizde serpebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder