-- Sponsorlu Bağlantılar --
Malzemeler;- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yeşil taze nane
- 2 adet yeşil biber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyu, pul biber
Yapılışı;
İlk olarak soğanımızı, dere otumuzu, maydanozumuzu, nanemizi ve biberimizi rondoda çırpıyoruz. Eğer vaktiniz varsa bu malzemeleri büyük keskin bir bıçakla çok ince şekilde doğramanız sebzelerin suyunu vermesini engelleyecek ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ardından bu malzemeleri bir süzgece bırakıp suyunu bırakmasını sağlayın. Ardından domateslerinizin kabuklarını soyup bunları da doğrayın veya rondoda parçalayın. Bir kapta hazırladığınız tüm bu malzemeleri karıştırarak üzerine biber salçanızı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu sırada göz kararı şekilde tuz, pul biber, karabiber, kekik, limon suyu ve zeytinyağınızı ekleyin. Artık domates mezeniz servise hazırdır. İsteyenler limon suyunun yanında hafif şekilde nar ekşisi kullanabilirler. Servis yapılırken süsleme amacıyla servis tabağına aldığınız mezenin üstüne bir demet maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder