-- Sponsorlu Bağlantılar --
Barbunya yemeği, birçok kişinin bayılarak yediği bir yemek çeşidir. Pilavın yanına gerçekten çok yakışır, aynı şekilde bu sebzenin salatası da vardır. Barbunyanın salatası da tıpkı yemeği gibi çok beğenilen bir tariftir. Fakat bu tarifin özelliği belli bir kuralının olmamasıdır. Yani bir yerde yediğiniz barbunya salatası, başka bir yerde yediğiniz barbunya salatasıyla farklılık gösterebilir. Çünkü birçok farklı yapılışı vardır. Barbunya salatasını denemek istiyorsanız fakat yapmayı bilmiyorsanız şimdi bizim sunacağımız tarifi deneyebilirsiniz:Malzemeler:
-1 su bardağı taze barbunya
-yarım yemek kaşığı zeytinyağı
-yarım demet kıvırcık
-1 adet orta bot kuru soğan
-1 adet salatalık
-1 adet limon
-1 adet orta boy domates
Yapılışı:
Barbunyaları bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün barbunyaları yıkayın. Tencereye su koyun ve barbunyalarla beraber haşlayın. Haşlanan barbunyaları süzün, bir tabağa koyun ve soğumasını bekleyin. Soğurken, siz kuru soğanları doğramaya başlayın. Kuru soğanları ince halkalar halinde doğrayın.
Ardından salatalığı ve kıvırcığı ince ince doğrayın. Doğradığınız salatayı ve kıvırcığı büyük bir salata kasesine alın. Ardından soğanı ve barbunyayı da bu salata kasesinin içine aktarın. Hepsini birlikte barbunyaları ezmeden nazikçe karıştırın. Limon sıkacağında limonu iyice sıkın. Ardından sıktığınız limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu karıştırıp barbunyanın ve diğer malzemelerin olduğu salata kasesine dökün.
Hepsini birlikte güzelce karıştırın. Ayrı bir yerde domatesleri dilim dilim doğrayın. Düz bir kasenin içersine ikram edeceğiniz kadar salatayı koyun ve süs olarak salatanın üzerine dilimlediğiniz domatesleri dizin. Barbunya salatası hazır. Afiyet olsun. Bu salata soğuk olarak ikram edilmelidir. Bu tarifi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder