-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hayvansal gıdalarla beslenmedikleri bilinen vejetaryenlerin de kendilerine göre bir beslenme şekilleri vardır. Günümüzde bir çok yemek et yerine sebze kullanılarak yapılıp, bu tarz beslenme şekline göre uyarlanmaktadır. İşte sizlere bunun en güzel örneği; vejetaryen pide:Malzemeler:
- 210 gram kepekli ekmek hamuru,
- 100 gram mantar,
- 2 tane kabak,
- 2 tane soğan,
- 4-5 dal maydanoz,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- Karabiber,
- Tuz.
Yapılışı:
Soğanları soyup kıyın, daha sonra kabakları ve mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Bir tavada margarini eritin ve soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, kabak ve mantarları da ilave edin. Ocaktan almaya yakın maydanozu ince ince kıyıp ekleyin, tuz ve karabiber ekip ocaktan alın.
Fırından aldığınız kepekli ekmek hamurunu pide şeklinde açın. Hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi pidenin üzerine yayın ve kenarlarını içe doğru kıvırıp kayık şekli verin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İşte nefis, çıtır çıtır ve sağlıklı vejetaryen pideniz hazır. Soğutmadan servis yapın.
Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder