Kabak Mücver

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kabak mücveri bilmeyeniniz yoktur. Yemeklerin yanında meze olarak, çayın yanında ya da canınızın istediği her zaman mücveri pratik bir yemek olarak değerlendirebilirsiniz. Fakat sadece kabakla mücver yapılır diye bir kural yoktur. Kabak dışındaki sebzelerle de mücver yapılabilmektedir. Sebzeleri farklı olsa da diğer malzemeler hemen hemen aynıdır. Fakat en bilindik olan mücver, kabak ile yapılan mücver olduğu için sizlere kabak mücverin tarifini vereceğiz. Görüntüsüyle gözü doyuran, lezzetiyle de karınları doyuran bu meşhur tarifi gelin bir de bizden dinleyin:

Malzemeler:

- 3 adet kabak

- 2 adet kuru soğan

- 1 adet yumurta

- 4,5 yemek kaşığı un

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- tuz

- karabiber

- pulbiber (isteğe göre)

- yarım demet dere otu ve maydanoz (ince ince doğranacak)

- ayçiçek yağı

Kabak Mücver

Yapılışı:

Kabakları tek tek rendeleyin. İsterseniz kabakları rondodan da geçirebilirsiniz. Rendelediğiniz kabakların suyunu süzün ve bir kabın içerisine koyun. İçine bir yumurta kırın, ince ince doğradığınız yarım demet dere otu ve maydanozu ilave edin. Kabartma tozunu, unu, tuzu , karabiberi ekleyin. Dilerseniz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz malzemeleri karıştırın.

Sıvı bir kıvamda olmasına dikkat edin. Bir miktar yağı tavaya koyun ve kızdırın. Mücver yaptığınız karışımdan azar azar tavaya dökün ve arkalı önlü kızartın. İyice kızarttığınızdan emin olun, içinin de pişmesi önemli. Bir tabağa havlu peçete yayın. Kızarttığınız mücverleri peçeteli tabağa aktarın. Fazla yağı alındıktan sonra başka bir tabağa alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Dilerseniz tavada kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bu tarifi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder