-- Sponsorlu Bağlantılar --
Rokfor peyniri, Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlanan içi küflü bir peynirdir. Ayrıca güzel kokulu bir peynir çeşididir. Diğer peynirlerle kıyaslandığında dayanıklılık süresi çok daha fazladır. En yaygın bilinen içi küflü peynir çeşididir. Rokfor peynirinden şöyle bir bahsetmişken, size bu peynir ile hazırlayacağımız çok pratik bir tarifimiz var. Fırında rokfor peyniri: Tereyağı ve rokfor peynirinin lezzetiyle bütünleşen, kahvaltılarda veya yemeklerin yanında tüketebileceğiniz güzel bir tarif.Malzemeler:
-6 dilim francala ekmeği (ince ince dilimlenmiş)
-125 gram rokfor peyniri
-tereyağı
Yapılışı:
Francala ekmekleri çok ince bir şekilde dilimlenmiş olmalıdır. Bu francala ekmeklerinin kenarlarındaki kabuklu kısımları düzgün bir şekilde keserek çıkartın. Daha sonra 1 çorba kaşığı kadar tereyağını bir kaseye koyun ve rokfor peyniri ile birlikte iyice ezerek karıştırın. Ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürün ve ardından tereyağıyla karıştırdığınız rokfor peynirini de aynı şekilde ekmeklerin üzerine sürün. Tepsiye bu hazırladığınız dilimleri yerleştirin. Dilerseniz ekmekleri fırınlamadan önce üzerlerine pul biber de ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız rokfor peynirli ekmekleri fırında birkaç dakika kızartın ve fırından çıkarın. Fırında rokfor peyniri tarifi hazır. Afiyet olsun. Bu tarifi yaptığınızda hemen sıcakken servise sunmalısınız. Sıcak yenildiğinde daha çok beğenilen bir tarif olacaktır. Kahvaltılarda, brunchlarda, beş çayının yanında ya da normal yemeklerin yanında, kısaca canınız ne zaman isterse kendinize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz pratik bir tariftir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder