-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugün sizlerle çok beğenilen, fırında sarımsaklı domates tarifimi paylaşmak istiyorum. Bir domatesten harikalar yaratacak ve yaparken çok zevk alacaksınız. Et ve tavuk ağırlıklı yemek menülerinizde kullanabileceğiniz çok özel meze tarifi patates yemeklerinin, pilavların yanına da oldukça uyum sağlayacaktır. Mezenin en can alıcı kısmı, domateslerin fırında pişmesi ve kullanılan baharat veya bitki ile yeniden hayat bulmasıdır... İşte o nefis ve sadece birkaç dakikada pişen pratik tarifimiz:Malzemeler
4 büyük domates
2 diş sarımsak
1 tutam fesleğen veya defne yaprağı
Zeytinyağı ve kaşar rendesi
1 adet yeşil biber
Tuz
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yapılışı
Domatesleri iki eşit parçaya ayrılacak şekilde kesin ve parçaları fırın tepsisine dizin.
Domateslerin üzerine doğranmış fesleğen veya defne yaprağını serpin, tuzu ilave edin, devamında sarımsak, kaşar rendesi ve zeytinyağından üzerine ilave edin.
Sevdiğiniz bir baharat varsa onu da kaşar rendesinin üzerine serpiştirebilirsiniz. Domateste, fesleğen yerine defne yaprağı da kullanabilirsiniz. Onun verdiği tat çok özgün oluyor.
Tabi evinizde o an fesleğen veya defne bulunmuyorsa, maydanoz veya dereotu ile de bu mezeyi deneyimleyebilirsiniz.
Kaşarların üzerine, son olarak uzun biber dilimleri ekleyerek tatta ve görselde güzel sonuçlar alabilirsiniz.
Hazırladığınız domatesleri fırına verin ve kızardığında çıkarın. Üzeri kızarmış kaşar ile süslü domatesli meze, size mangalda yapılmış gibi lezzetli gelecek. Şirin görünümüyle servise hazır, afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder