-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kabak çiçeği dolması, içindeki tatlımsı dolma fıstıklarıyla, kabak çiçeğinin aromalaştırdığı içi ile tadanların en çok sevdiği meze türünden. Yapımı aslında pratik olan dolma, zeytinyağı ile bütünleşen lezzeti ile sofralarınızı renklendirecek. Öğle vakitlerinde de tercih edilebilir bir meze türüdür. İşte o muhteşem tarif:Malzemeler
10 adet kabak çiçeği
1 kahve fincanı zeytinyağı
Limon suyu, tuz ve su
İç malzemesi:
200 gram pirinç
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş domates
Dereotu
Yenibahar,tuz, karabiber
Dolmalık fıstık veya kuş üzümü
Yapılışı
Küçük küçük doğranan soğanlar ile dolmalık fıstıklar, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından pirinçler eklenerek kısa bir süre kavrulur ve pirinçlerin seviyesini geçecek şekilde ılık su ilave edilir, rendelenen domates ve tuzu eklenerek ağzı kapatılır, suyunu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç ateşten alınır ve iç harca baharat ve doğranmış dereotu ilavesi yapılır.
İç harcı hazırladıktan sonra kabak çiçeklerinin içi bu harç ile doldurulur ve tencerede yan yana dizilerek üzerine su, tuz ve zeytinyağı ilavesi yapılır. İçinin dağılmaması için kabak çiçeklerinin ağzını yuvarlak biçimde örtmenizde fayda var.
15 dakika düşük ateşte pişmeye bırakılan dolmalar, süre dolduğunda ocaktan alınır ve şekli bozulmadan narince servis yapılır.
Not: Mutfağınızda dolmalık fıstığınız yoksa bunun yerinde kuş üzümü de kullanabilirsiniz.
En güzel mezeniz hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder