-- Sponsorlu Bağlantılar --
Tek başına tüketilmekten pek hoşlanılmayan karnabaharı, farklı besinler ile zenginleştirilerek, oldukça güzel bir lezzet sunmanız mümkündür. Bu tarif ile size farklı bir karnabahar tarifi sunarken, karnabahar haşlarken rahatsız olunan karnabahar kokusunu engellemek için de bir püf nokta verilecektir.Bulgur Köfteli Karnabahar Salatası:
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın akı
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Nane
- Pul biber
- 2 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Öncelikle karnabaharları, iyice yumuşamasına izin vermeden haşlayın. Karnabaharın haşlanması sırasında ortaya çıkan kokudan rahatsız olmakta iseniz; kaynatacağınız suyun içerisine, 4 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin. Karnabaharın kokusunu alacaktır. Böylelikle ne eviniz kokacaktır ne de karnabaharı yerken kokusunu hissedeceksiniz.
- Bulguru bir kaba alın, üzerine kaynar suyu ilave edin ve kabın kapağını örtün ya da bir örtü ile sarın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bulgurlar suyu çekecek ve şişecektir.
- Şişmiş bulgurların üzerine, yumurta akını, baharatları, dereotunu, un ve nişastayı ilave ederek, yuvarladığınızda dağılmayacak hale gelene kadar yoğurun.
- Bulgur karışımınızdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın ve bunları 20 dakika kadar ağzı kapalı bir kap içerisinde buzdolabınızın buzluğunda bekletin.
- Buzluktan almış olduğunuz köfteleri, kaynar haldeki suya atarak haşlayın.
- Haşlanmış olan köftelerinizi ve karnabaharlarınızı sunum yapacağınız kaba alın.
- Bir başka kapta, yoğurdu ve ezmiş olduğunuz sarımsakları karıştırın.
- Karnabahar ve köftenin üzerine sarımsaklı yoğurdu döktükten sonra, üzerini pul biber, nane ve dereotu olarak süsleyerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder