İtalyan Salata

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Soğuk meze denilince akla gelen önemli salatalardan olan İtalyan salata lezzeti ve harika görüntüsüyle dikkat çekmektedir. Dilerseniz İtalyan salatanın malzemelerine ve yapılışına göz atalım:

İtalyan salata için gerekli malzemeler:

- 2 adet havuç

- 2 adet patates

- 1 su bardağı bezelye

- Yarım çay bardağı kadar kornişon turşusu

- 8 ya da 9 adet salam

- Yarım su bardağı kadar ince doğranmış kaşar peyniri

- Yarım su bardağı süzme yoğurt

- Yarım su bardağı mayonez

- Yeteri kadar tuz


Yapılışı

Patatesler küp şeklinde doğranır ve haşlanır. Sonrasında havuçlar küp şeklinde doğranır ve haşlanır. Bezelye de haşlanır ve hepsinin suyu dikkatle süzülür. Salamlar ince şeritler halinde kesilir. Sonrasında tüm bu malzemeler karıştırılır. Arkasından süzme yoğurt ile mayonez karıştırılır. Hazırladığımız karışıma yoğurt ve mayonez karışımı eklenir. Üzerine tuz serpilerek dolaba konur ve bir süre bekletildikten sonra servise hazır hale gelir. Bu salatada birçok farklı malzeme kullanılabilir. Dileyenler hamsinin işlenmesiyle elde edilen ançuez fileto ile de bu salatayı yapabilirler. Ayrıca isteğe göre bir miktar vinegrot sos da eklenebilir. Bu salatanın yapımında en fazla dikkat edilmesi gereken nokta sebzelerin iyice yumuşayana kadar haşlanması ve sularının tamamen süzülmesidir. Ayrıca damak zevkine göre turp da kullanılabilir. Evinizde süzme yoğurt yoksa kullandığınız yoğurdu bir tülbent aracılığıyla süzerek süzme yoğurt elde edebilirsiniz. Salatayı karıştırırken kullanılan malzemenin şekillerinin bozulmaması için dikkatle karıştırılmalıdır. Ayrıca servis tabağına koyarken de dikkatle ve yavaşça koymalısınız.

İtalyan salatası birçok insan tarafından sevilen ve değişik çeşitlerde yapılan bir salata türüdür. Sizler de damak zevkinize göre farklı soslar hazırlayarak bu salatada kullanabilirsiniz. İçeriğindeki yoğurt sayesinde ferahlatıcı bir özelliği de olan İtalyan salata, salam ve sebzelerin bir araya gelerek değişik ve hoş bir tat oluşturduğu meşhur bir salatadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder