Şefin Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Şefin salatası, oldukça meşhur ve lezzetli bir salatadır. Birçok yörede yapılan bu salatayı kendimiz yapabileceğimiz gibi restaurantlarda da kolaylıkla yiyebiliriz. Bu salatanın yapımı bazı bölgelerde farklılık göstermektedir. En fazla tercih edilen ve beğenilen şefin salatasının malzemelerine ve yapılışına bakalım:

Şefin salatası malzemeleri:

- 2 yemek kaşığı doğranmış kaşar peyniri

- 2 yemek kaşığı kadar rozbif

- 2 yemek kaşığı doğranmış jambon

- 2 yemek kaşığı doğranmış tavuk eti (tercihen tavuk göğsü)

- 2 yumurta

- 8 tane zeytin

- 2 tane orta boy domates

- 2 tane sarı biber

- 10 cl. Fransız salata sosu

Şefin Salatası


Yapılışı

Öncelikle yeşil salata fazla inceltilmeden doğranır. Rozbif, tavuk eti, jambon ve kaşar peyniri uzunlamasına doğranır. Yumurtalar katı bir şekilde haşlanarak olabildiğince ince doğranır. Domateslerin kabuğu soyularak halka şeklinde fazla inceltilmeden doğranır. Servis tabağına yeşil salata yayılır ve üzerine uzunlamasına doğranılan malzemeler yatay ve dikey şekilde sırayla yerleştirilir. Tüm malzemenin üzerine Fransız sosu gezdirilir. Dilimlenmiş domates, yumurta ve zeytinle özenerek süsleme yapılır. Tabağın kenarına isteğe göre acı yeşil biber halkaları da konabilir. Rozbif, kızarmış dana etidir ve hazır şekilde bulabilirsiniz. Fransız sosunu hazır bulamayanlar ise hardal, mayonez, sirke, tuz, biraz karabiber kullanarak da sos elde edip kullanabilirler. Şefin salatasında süsleme kısmı oldukça önemlidir. Dileyenler rozbif kullanmadan da bu salatayı yapabilirler. Ayrıca damak zevkine göre 1 çay kaşığından fazla olmamak kaydıyla mısır kullanılabilir. Yine dilediğiniz kadar sos kullanabilirsiniz.

Şefin salatası, tavuk,jambon ve rozbif gibi lezzetlerin bir arada tüketilmesini sağlayan, göze ve damağa hitap eden yaygın bir salata türüdür. Tavuk göğsü kullanılması lezzet ve görsellik açısından önerilir. Bu salata özellikle sıcak dönemlerde daha fazla tercih edilmektedir. Şefin salatasını mutlaka deneyin.

Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder