-- Sponsorlu Bağlantılar --
Aslında kabak çiçeklerini herkes bilmez ve yemez. Bazıları dolmasını yapar ama kabak çiçeği kızartması, özellikle Bodrum’da tercih edilen ve karşınıza sıkça çıkan bir meze çeşididir. Üstelik kabak çiçeği kızartması yapmak o kadar zahmetli de değil.Kabak çiçeği kızartması malzemeleri
- 3 demet kabak çiçeği
- 1 şişe maden suyu
- 5 yemek kaşığı un
- Bir miktar tuz ve karabiber
- 1 tane yumurta
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam maydanoz
Kabak çiçeği kızartması tarifi
Önce kabak çiçeğinin orta kısımlarındaki tohum kısmını, çiçeğin yapraklarını zedelemeden bir çay kaşığı yardımıyla temizleyin. Sonra saplarını kesip temizleyin ve bol suda yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.
Diğer tarafta sosun hazırlığına başlayın. Bunun için maden suyuna un katarak karıştırın. Sosun koyuluğu ayran kıvamında hatta biraz daha koyu olursa iyi olur. Bu nedenle karıştırırken biraz daha un katabilirsiniz. Ayarlamak sizin elinizde. Daha sonra üzerine bir miktar tuz ve karabiber serpip yumurtayı kırın ve bu karışımı robottan geçirin. Ne kadar çok çırpılırsa o kadar iyidir.
Şimdi kabak çiçeklerini, hazırladığınız bu sosla kaplayın. Bu şekliyle kızartılmaya hazırdır. Kızgın yağda 3-4 dakika her tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine koyun. Bu şekilde fazla yağını bırakacaktır.
Kızartılan kabak çiçeklerini daha sonra servis tabağına alın. Üzerine çok ince kıyılmış maydanozu serpin. Yanına da yoğurt koyun. İşte mezeniz hazır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder