-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ege usulü zeytinyağlı biber dolması, her ege yemeğinde olduğu gibi muhteşem bir lezzete sahiptir. Yapması ise; oldukça pratik olduğundan özel ve acil yemek davetleri için oldukça idealdir.Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler;
- ½ kg dolma biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 su bardağı pirinç
- Taze soğan
- Maydanoz
- Taze nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet orta boy domates
Hazırlanışı;
- Dolma biber yapmak için seçeceğiniz biberleri mümkün olduğu kadar küçük seçin. Dolma biberleri yıkayın ve içini temizleyin.
- Taze soğanı, taze naneyi ve maydanozu yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın.
- Kuru soğanı da kabuklarını soyduktan sonra doğrayarak yeşilliklerin içine ekleyin.
- Pirinci yıkayın ve süzün.
- Yıkadığınız pirinci geniş bir kabın içerisine alın. Diğer hazırlamış olduğunuz malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Dolmaların içerisine hazırlamış olduğunuz karışımı yeteri kadar doldurun. Çok doldurmamaya özen gösterin pişerken patlayabilir.
- 2 adet domatesi dolma biberlerin ağzını kapatacak şekilde küçük küçük doğrayın.
- Doldurmuş olduğunuz dolma biberlerin üzerine kapak gibi kapatın.
- Uygun bir tencereye hazırladığınız dolmaları koyun ve üzerine bir su bardağı su koyun.
- Daha sonra, yarım limon suyunu ve zeytinyağını dolma biberlerin üzerinde gezdirin.
- Tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını kısarak pişene kadar ocakta bekletin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder