-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türkiye’de en çok sevilen ara sıcaklardan birisi olan dolma, bu tarif ile turşuya dönüşmekte ve kış boyunca sizi uğraştırmadan masalarınızda yer bulmakta ve çeşitlilik katmaktadır. Siz de farklı tatlar denemek ve denettirmekten hoşlanıyor iseniz; bu tarif tam size göre.Dolma Biber Turşusu Tarifi:
Malzemeler:
2 kilo dolmalık biber
1 orta boy beyaz lahana
5-6 adet sivri biber
3 adet domates
2 adet kırmızıbiber
3 adet havuç
30 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
60 gram Kaya tuzu ya da Himalaya tuzu
1 litre su
3 çay bardağı sirke
Yapılışı:
- Tüm malzemeler büyük bir kaba alınmalı ve bol su ile yıkanmalı. Ardından, suyun içerisine 2 çay bardağı sirke ilave ederek 1 saat kadar bekletilerek, malzemelerin tamamen temizlenmiş olduğundan emin olunmalı.
- Dolmalık biberlerin içleri temizlenmeli. İçleri oyulan biberler, tekrar yıkanarak içerisinde çekirdeği kalmamalı.
- Havuçlar, rendenin kalın tarafı ile rendelenmeli.
- Maydanoz ve lahana ve sarımsakların yarısı ince bir halde kıyılmalı.
- Domates, sivri biberler ve kırmızıbiberler, fındık büyüklüğünde doğranmalı.
- Biberler haricindeki malzemeleri, bir kap içerisinden karıştırın. Karışımınızın eşit olarak dağılıp dağılmadığını kontrol edin.
- Dolmalık biberlerinizin içerisini, hazırlamış olduğunuz karışım ile doldurunuz.
- Doldurmuş olduğunuz dolmalık biberlerinizi, büyük bir kavanozun içerisine doldurun ve yanına kalan sarımsaklarınızı ilave edin.
- 1 litre suyun içerisine, 50 gram su ve 1 çay bardağı sirke ilave edilerek, dolma biberlerin üzerine ilave edilir ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Turşunuzun tamamen hazır olması için en az 1 ay beklemeniz tavsiye edilmektedir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder