-- Sponsorlu Bağlantılar --
Acur, eski zamanlarda çok daha sık kullanılmakta olan bir tat iken; son zamanlarda eski popülerliğini kaybetmiştir. Oysa hem çok lezzetli hem de sağlık için çok sağlık bir sebzedir. Lahana ile bir araya geldiğinde ise; enfes bir turşunun ortaya çıkmasını sağlar.Acurlu Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 750 gram küçük acur
- 2-3 tane küçük ve acı biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 tutam Himalaya ya da kaya tuzu
- 1 tutam şeker
- 2 büyük diş sarımsak
Yapılışı:
- Sarımsakları ince ince dilin ve büyük bir karıştırma kabının içerisine koyun.
- Sarımsakların üzerine, orta büyüklükte dilimlemiş olduğunuz lahanaları ekleyin.
- Acurları da dilimleyin ve karıştırma kabına koyun.
- Biberleri, birkaç noktasından delerek, acılıklarının dışarı çıkmasına izin verin.
- Karıştırma kabına, tuz ve şekeri serperek, malzemeleri alt üst edin.
- Sirke ve suyu da karıştırma kabına dökün ve en az 3-4 saat bekletin.
- Bekletmiş olduğunuz turşu, hafif yumuşayacak ve böylelikle kavanozda daha rahat saklanacaktır.
- Hazırladığınız turşuyu, kavanoza alın ve kapağını iyice sıkarak kapatın.
- Yaklaşık 3 hafta içerisinde; turşunuz hazır olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder